Sernik na zimno z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki rozpuścić w połowie ilości wody podanej na opakowaniu. Zostawić do ostudzenia.
2.Część truskawek pokroić w mniejsze kawałki, resztę zostawić do dekoracji.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać przestudzoną rozpuszczoną w 1/2 szkl. gorącej wody żelatynę. Serki wyłożyć do miski, połączyć delikatnie ze śmietaną. Dodać pokrojone truskawki.
3.Tortownicę o średnicy 28 cm wyłożyć herbatnikami. Wyłożyć na to część tężejącej masy serkowo-śmietankowej z truskawkami. Następnie ułożyć warstwę herbatników i resztę masy.
4.Schłodzić chwilę w lodówce.
Na serniku ułożyć truskawki, zalać tężejącą galaretką.
Komentarze