SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI

4.5 (193 ocen)

  • 2 godz.

Tradycyjny sernik na zimno to deser który możemy przygotować nawet w upalne dni - bez pieczenia:)

  • 2 godz.

Składniki:

  • 20 biszkoptów

    Masa serowa:
    1 kg sera trzykrotnie mielonego (może być z wiaderka)
    1 galaretka cytrynowa
    1 galaretka brzoskwiniowa
    2 szklanki wody
    2-3 łyżki cukru
    250 ml śmietanki kremówki

    Na wierzch:
    2 galaretki truskawkowe
    3 szklanki wody
    ok. 1,5 kg truskawek
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Sernik na zimno Desery

Sernik na zimno z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty ułożyć na dnie tortownicy - średnica 26 cm.
  • 2. Galaretki rozmieszać w przegotowanej wodzie, odstawić do lekkiego stężenia.
  • image-1y1kehx 3. Śmietanę ubić z cukrem, po łyżce dodawać ser i delikatnie mieszać mikserem. Pod koniec dodać tężejącą galaretkę.
  • image-1i04m70 4. Połówki truskawek ułożyć na biszkoptach wzdłuż brzegów tortownicy.
  • image-1xg85fi 5. Na biszkopty wyłożyć masę serową. Wstawić do lodówki aby masa stężała.
  • image-1vf4sg9 6. Truskawki umyć obrać z szypułek pokroić na mniejsze części ułożyć na ser.
  • image-0ccff3r 7. Galaretkę truskawkową rozmieszać z przegotowaną wodą, odstawić do lekkiego stężenia, wyłożyć na truskawki. Całość schłodzić.

Porady

Zamiast biszkoptów możemy użyć pokruszonych ciastek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Ser biały Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować