Sernik na zimno z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: galaretkę rozpuścić w 1 szklance przegotowanej, gorącej wody. Część wiśni zostawić do dekoracji, pozostałe wydrylować, ułożyć w miseczce o pojemności 100 ml i w 6 małych kieliszkach, zalać galaretką, odstawić do zastygnięcia. Drugą galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu, odstawić do stężenia. Na dno tortownicy wyłożyć zakrzepłe galaretki, biszkopty. Sernik przygotować według przepisu na opakowaniu, pod koniec ubijania dodać rozpuszczoną w 1 szklance gorącej wody żelatynę, lekko tężejącą, wymieszać robotem. Powstały sernik wyłożyć do tortownicy na galaretki, wyrównać, ułożyć dekoracyjnie całe wiśnie, zalać drugą tężejącą galaretką, odstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
Porady
1.Zamiast żelatyny można użyć galaretki cytrynowej.
Komentarze