Sernik na zimno z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

  • 1 min

To ciasto nie wymaga wiele pracy, a jest przepyszne

  • 1 min

Składniki:

  • 1 kg mielonego, białego sera w wiaderku, 4 galaretki cytrynowe, 2 brzoskwiniowe, 6 łyżek cukru pudru, 2 śmietany 18%, 1 śmietana "Śnieżka", puszka brzoskwiń, 1 opakowanie okrągłych biszkoptów.

Sernik na zimno z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Formę do pieczenia ciast wykładamy biszkoptami.
  • 2. Śmietanę 18% chwilę ubijamy ze śmietaną "Śnieżką" i cukrem pudrem.
  • 3. Dodajemy ser z wiaderka i chwilę miksujemy.
  • 4. Następnie dodajemy 4 tężejące galaretki cytrynowe (rozpuszczone w 3 szklankach wody) i miksujemy.
  • Sernik pięknie się kroi 5. Na chwilę wkładamy do lodówki i wykładamy na biszkopty. Na nich układamy pokrojone w paski brzoskwinie.
  • Sernik na zimno 6. Całość zalewamy galaretką brzoskwiniową ( rozpuszczoną w 3 szklankach wody). Chłodzimy w lodówce. Gotowe!

Porady

Zamiast biszkoptów można upiec biszkopt jasny np. z 4 jaj. Znakomicie sprawdza się również sernik homogenizowany np. o smaku truskawkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy