Sernik na zimno z czarną porzeczką

0 (0 ocen)

Sernik z porzeczką robiłam po raz pierwszy.Smak słodko kwaśny a taki właśnie lubimy.

Składniki:

  • Spód
    250 g herbatniki szkolne
    150 g masła
    3 łyżeczki kakao
    Masa serowa
    1kg twaróg sernikowy w wiaderku
    180 g jogurt naturalny
    200 g cukru
    2 łyżki soku z cytryny
    3 łyżki kopiaste żelatyny
    1/3 szk wody
    350 g czarnej porzeczki
    200 g cukru
    Góra
    250 ml kremówki
    1 łyżka cukru pudru
    1 szt śmietan fix
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik na zimno z czarną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Spód: Herbatniki rozkruszyć w blenderze dodać ciepłe roztopione masło i zagnieść. Wyłożyć na spód tortownicy o średnicy 28 cm,dociskając i wyrównując powierzchnię.Odłożyć .
    Masa serowa; Ser,jogurt naturalny,cukier (200 g),sok z cytryny zmiksować.Dodawać małym strumieniem rozpuszczoną w wodzie letnią żelatynę i cały czas miksować.Połowę białej masy wylać na spód z herbatników i włożyć do lodówki.Czarną porzeczkę razem z cukrem(200 g) zmiksować blenderem na mus.Dodać do reszty masy serowej i wylać na białą masę serową.Włożyć na kilka godzin do lodówki,najlepiej na całą noc.Przed podaniem udekorować bitą śmietaną i czarną porzeczką.
    Bita śmietana; Zimną kremówkę ubić na sztywno dodać cukier puder i śmietan fix.Całość zmiksować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować