Malinowy serniczek

0 (0 ocen)

Idealne ciasto na upalne dni i nie trzeba go piec.

Składniki:

  • 1 kg. sera z wiaderko
    1 cukier waniliowy
    0.5 szklanki cukru pudru
    2 galareki agrestowe
    2 galaretki malinowe
    2 opakowania delicji o dowolnym smaku
    0.5 kostkę czekolady deserowej
    1 garść rodzynek
    2 -3 łyżeczki skórek pomarańczowych
    300 g. malin

Malinowy serniczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortownicę wyłożyć delicjami na spodzie i po bokach. Galaretki agrestowe rozpuścić w szklance wody , odstawić do lekkiego stężenia. Galaretki malinowe także rozpuścić w ok. 800 mln.wody , dodać maliny i ostudzić. Gdy galaretki agrestowe zaczną tężeć dodać je do sera i zmiksować. Dodać do niego pokrojoną na kostkę czekoladę, skórka pomarańczowe i rodzynki. Masę wyłożyć na delicje. Na wierzch wyłożyć galaretkę malinową. Wstawić do lodówki na ok. 5 godz.(ale najlepiej sernik włożyć do lodówki na całą noc).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy