Sernik na zimno z mascarpone, truskawkami i jagodami

4.5 (161 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Gęsto udekorowany świeżymi truskawkami i jagodami wygląda obłędnie. Przygotowanie go nie wymaga wiele wysiłku; jest kremowy i słodki, a owocowa galaretka świetnie równoważy smak całego sernika.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - ser mascarpone: 500 gramów
    - ser śmietankowy typu cream cheese: 100 gramów
    - śmietana kremówka (30-36%): 250 mililitrów
    - cukier puder: 50 gramów
    - biała czekolada: 50 gramów
    - Żelatyna: 2 łyżeczki
    - galaretki, smak wg uznania: 2 sztuki
    - jagody, truskawki: 0.5 kilograma
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik na zimno z mascarpone, truskawkami i jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody. Odstawić żeby wystygła. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem na sztywno. Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej. Śmietanę połączyć z serkami, wlać wystudzoną czekoladę i żelatynę. Wymieszać dokładnie. Wrzucić jagody i przelać masę do tortownicy (20cm). Włożyć do lodówki na około 30 minut. W międzyczasie przygotować galaretki wg instrukcji na opakowaniu. Na wierzchu sernika poukładać truskawki i jagody. Zalać galaretką i włożyć do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mascarpone Ser biały Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować