Sernik na zimno z ptasim mleczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.2 ŻÓŁTE GALARETKI ROZPUŚCIĆ 2 SZKLANKACH WRZĄTKU I PRZELAĆ DO PŁASKIEGO NACZYNIA LUB DO KEKSÓWKI. KIEDY SIĘ ZSIĄDZIE POKROIĆ NA PASY.
FORMĘ TORTOWNICĘ KWADRATOWĄ SCHŁODZIĆ W ZAMRAŻARCE.
2 CZERWONE GALARETKI ROZPUŚCIĆ W 2 SZKLANKACH WRZĄCEJ WODY, SCHŁODZIĆ. TĘŻEJĄCĄ WYLAĆ DO FORMY.
4 SERKI DANIO PO 150 GRAM WYMIESZAĆ Z 4 ŁYŻKAMI CUKRU PUDRU.
2 ŁYŻKI ŻELATYNY ROZPUŚCIĆ W 0,5 SZKLANKI WRZĄTKU I PO WYSTUDZENIU POŁĄCZYĆ Z SERKIEM.
NA SERKACH ROZŁOŻYŁAM PTASIE MLECZKO W RZĘDACH
WYLAĆ NA CZERWONĄ GALARETKĘ.
POTEM WYLAĆ 2 ZIELONE GALARETKI ROZPUSZCZONE W 2 SZKLANKACH WRZĄTKU I SCHŁODZONE
ZNÓW ZROBIŁAM MASĘ Z 4 SERKÓW DANIO WANILIOWYCH TAK JAK WYŻEJ I WYLAŁAM NA ZIELONĄ GALARETKĘ
ROZŁOŻYŁAM PTASIE MLECZKO I PASKI Z GALARETKI ŻÓŁTEJ W/W.
ZALAŁAM CAŁOŚĆ CZERWONĄ GALARETKĄ WYKONANĄ Z 2 GALARETEK ROZPUSZCZONYCH W 2 SZKLANKACH WRZĄTKU.
Komentarze