Sernik na zimno z serków homogenizowanych

4.91 (181 ocen)

Ten sernik na zimno z serków homogenizowanych zajmuje trochę czasu. Ale mimo to jest bardzo prosty, a efekt końcowy jest super!

Składniki:

  • -8 serków homogenizowanych
    -8 galaretek (np. 2x czerwone, 2x pomarańczowe, 2x żółte, 2x zielone)
    -margaryna zwykła
Wystaw ocenę:

4.91 (181 ocen)

Sernik na zimno z serków homogenizowanych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. MASA Z SERKÓW: 1/4 margaryny rozpuścić w garnku. Dodać 2 serki homogenizowane i 1 galaretkę rozpuszczoną w 1 szklance wody. Nie dopuścić do gotowania.
  • 2. GALARETKA: 1 galaretkę rozpuścić w 1,5 szklance wody
  • 3. Blachę o wymiarach 25cm x 36cm wysmarować margaryną. Na to wylać czerwoną masę z serków homogenizowanych i odstawić do stężenia. Następnie zalać wystudzoną czerwona galaretką. I ponownie odstawić do stężenia. I tak samo postąpić z następnymi kolorami. Kolejność kolorów wedle uznania.

Porady

Można użyć także innych kolorów galaretek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Sery Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować