Sernik wiedeński

5 (160 ocen)

Pyszny , delikatny,puszysty, lekki , ponadczasowy.....

Składniki:

  • Ciasto:
    1, 5 szklanki mąki pszennej
    4,5 łyżki cukru
    1 cukier waniliowy
    15 dag masła
    2 żółtka

    Masa serowa
    900g sera białego
    10 żółtek
    10 łyżek cukru pudru
    10 dag . masła
    10 łyżek mąki pszennej
    8 łyżeczek mąki ziemniaczanej
    450 ml mleka
    12 białek
    1/2 szkl. cukru
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik wiedeński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Składniki na ciasto połączyć , zagnieść ciasto, włożyć do lodówki na pół godziny. Następnie wyłożyć na blachę 25 na 35 nakłuć widelcem i podpiec 15 minut w 200 stopniach.

    2. Twaróg zmielić najlepiej trzy razy , utrzeć z go żółtkami i cukrem pudrem, dodać płynne masło, mąkę pszenna i mąkę ziemniaczaną i i mleko. Białka ubić z cukrem, wymieszac delikatnie z masą serową i wylac na ciasto.
    Piec w wyłozonej papaierem do pieczenia formie około 55-60 minut w 180 s C.
    SMACZNEGO:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować