SERNIK WIEDEŃSKI NA QUARK'U

4.47 (163 ocen)

  • 45 min

Pyszny sernik który nigdy nie opada !! idealnie mokry i puszysty - po-prostu idealny !!

  • 45 min

Składniki:

  • 1250 gram sera twarogowego QUARK ( 0% tłuszczu) - może być tłusty twaróg ale wtedy dajemy pół kostki masła
    2 szklanki cukru
    2 garści rodzynek
    1 kostka masła
    12 jajek
    3 łyżki mąki ziemniaczanej

    do dekoracji dwie czekolady tutaj biała i mleczna
Wystaw ocenę:

4.47 (163 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik wiedeński na quark'u - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sernik 1. miękkie masło pokrojone w małe kostki ucieramy z cukrem
  • sernik 2. białka jajek oddzielamy od żółtek .... żółtka dodajemy do utartego cukru z masłem i dalej ucieramy do rozpuszczenia cukru ...
  • sernik 3. dodajemy serki i znów ucieramy ... najlepiej jak wszystkie składniki uceramy jak najdłużej ... wtedy sernik będzie puszysty i nie opadnie ...

    na koniec dodajemy rodzynki oraz mąke - już tylko miksujemy do połączenia składników ....

    Białka jajek ubijamy na sztywna masę i dodajemy do masy serowej ..delikatnie mieszając łyżką ...

    wykładamy do formy ...
  • sernik 4. pieczemy w rozgrzanym pikarniku :

    30 minut w temp. 170 stopni
    nastepnie zmniejszamy piekarnik :
    20 minut w temp.150 stopni
    nastepnie znów zmniejszamy piekarnik :
    30 minut w temp. 125 stopni
  • sernik 5. po upieczeniu wyłączamy piekarnik i uchylamy go zostawiając tam ciasto około 20 minut ....
  • sernik 6. gdy całkowicie wystygnie dekorujemy polewą czekoladową i wkładamy do lodówki .
  • sernik 7. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować