Sernik wystawa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto białe:
Białka ubić na sztywno z cukrem. Ciągle ubijając dodawać ocet. Mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną wymieszać z proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć z ubitymi białkami. Na blachę (25/35 cm.) wykładać ciasto kupkami.
2.Następnie posypać kawą mieloną.
3.Biszkopt:
Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Do ubitych dodać po jednym żółtku ciągle miksując, następnie dodać mąki i proszek. Biszkoptem zalać ciasto białe. Piec ok. 45 minut. w temp. 180*C. Zimny placek przekroić na pół.
4.Placek serowy:
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, ser, budyń i 2 ubite białka. Wymieszać. Piec ok. godziny w 180*C.
5.Masa:
Z żółtek, mleka i budyniu ugotować krem. Masło utrzeć z cukrem pudrem następnie dodać chłodny krem i wymieszać.
Komentarze