1.Herbatniki kruszymy najlepiej blenderem. 1/3 odsypujemy a do reszty wlewamy rozpuszczone masło. Mieszamy i taką masę ciastkową wykładamy na tortownice mocno ugniatając. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200st i pieczemy przez 10min. Następnie studzimy. Śmietanę ubijamy z usztywiaczami. Podczas ubijania dodajemy cukier puder a następnie serek mascarpone. Połowę masy wykładamy na podopieczne herbatniki. W rondelku podgrzewamy masę krówkową z łyżką masła. Warstwę sera posypujemy połową pozostałych herbatników a na herbatniki wylewamy połowę masy krówkowej. Do drugiej części sera dokładamy rozpuszczoną czekoladę i miksujemy. Wykladamy na masę krówkową. Następnie posypujemy pozostałymi herbatnikami i wylewamy resztę krówki. Schładzamy w lodówce kilka godz
Komentarze