Sernik z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Ciasto:Makę przesiać na stolnicę.Dodać pozostałe składniki.Posiekać nożem a następnie zagnieść ciasto.Ciasto podzielić dwie porcje.Jedną częścią wylepić dno natłuszczonej i oprószonej mąką formy o wymiarach: 33x23 .Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 10 minut w temp.180 st.C.Drugą część zawinąć w folię i schłodzić.
2.Masa serowa:Ser zmielić dwukrotnie.Za drugim razem mielić razem z czekoladą.Margaryne utrzeć z cukrem.Ucierając dodawać na przemian jajka,ser i budyń.Masę rozprowadzić na podpieczonym cieście.Brzoskwinie zmiksować a następnie wyłożyć na serowej masie.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp.190 st.C przez około 45 minut.
3.Beza:Bałka ubić na sztywno.Utrwalić cukrem.Na końcu dodać kisiel.Pianę wyłożyć na brzoskwiniach a na wierzch zetrzeć na tarce o dużych oczkach schłodzone ciasto.Piec jeszcze około 30 minut w temp.180 st.C.
Komentarze