Sernik z brzoskwiniami

4.5 (179 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Sernik zawszę piekę na wszystkie święta oraz uroczystości rodzinne.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • Ciasto
    3 szkl. mąki pszennej
    20 dag margaryny
    5 żółtek
    5 łyżek cukru pudru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Ser
    1 kg twarogu
    1 jajko
    15 dag margaryny
    1 szkl. cukru pudru
    1 budyń śmietankowy

    Nadzienie brzoskwiniowe
    1 puszka brzoskwiń
    5 białek
    1 szkl. cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie ciasta
    Wszystkie składniki dodajemy i zagniatamy. Dzielimy ciasto na dwie części ale nie równe, większą część rozwałkowujemy i wykładamy na blachę. Z mniejszej części robimy takie mniejsze wałeczki i wkładamy do zamrażarki.
    Wykonanie masy
    Margarynę utrzeć wraz z cukrem pudrem i jajkiem na puszystą masę. Dodać budyń w proszku oraz twaróg. Masę wyłożyć na ciasto.
    Brzoskwinie pokroić w plasterki i ułożyć, białka ubić dodać szklankę cukru i rozłożyć na brzoskwinie. Zamrożone ciasto zetrzeć na tarce i posypać. Piec ok. 1 godz.
    Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować