Sernik z brzoskwiniami na biszkopcie

4.42 (189 ocen)

Jest przepyszny. Polecam.

Składniki:

  • Biszkopt :
    4 jajka
    0,5szklanki cukru kryształu
    0,5 szklanki mąki
    0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa serowa :
    1,2kg zmielonego sera białego
    30-40dag cukru kryształu
    10 jajek
    1 duży budyń waniliowy lub śmietankowy
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1,5 kostki margaryny
    2 opakowania cukru waniliowego
    Puszka brzoskwiń
Wystaw ocenę:

4.42 (189 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik z brzoskwiniami na biszkopcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Ubić białka, dodać cukier, żółtka na końcu mąkę z proszkiem.
    Biszkopt upiec dzień wcześniej.
    Margarynę ucierać z cukrami, stopniowo dodając po jednym żółtku, następnie ser wymieszany z mąką i budyniem. Ubić białka na sztywną pianę i dodać do masy, delikatnie mieszając. Na końcu wmieszać pokrojone w kostkę brzoskwinie.

    Wierzch wcześniej upieczonego biszkoptu przykryć masą serową. Piec w temp. 150-180 stopni ok. 1 godzinę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować