Sernik z brzoskwiniami z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Upiec biszkopt z 6 jaj. Ciasto wylać do tortownicy i piec ok. 20 minut w temp. ok 160 stopni.
Galaretki rozpuścić wg przepisu na opakowaniu.
Masa Biała: Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody. Do ubitej śmietanki dodać serek waniliowy i rozpuszczoną żelatynę. Wylać na biszkopt. Schłodzić ok. 5 minut (bardzo szybko tężeje).
Masa Brzoskwiniowa:Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody. Jogurt rozmiksować i połączyć z przestudzoną żelatyną. Wylać na masę serową.
Na masie jogurtowej rozkładamy kawałki brzoskwiń i całość zalewamy tężejącą galaretką. Ciasto wkładamy do lodówki.
Komentarze