Sernik z budyniem czekoladowym i dżemem wiśniowym

0 (0 ocen)

  • 50 min

kiedy mam więcej wolnego czasu to poświęcam go na gotowanie.Najchętniej nie wychodziłabym wtedy z kuchni.

  • 50 min

Składniki:

  • Składniki ciasta:
    2,5 szklanki szklanki mąki pszennej
    Kostka margaryny
    4 żółtka
    ¾ szklanki cukru pudru
    Łyżeczka proszku do pieczenia
    Masa serowa:
    0,7 kg zmielonego twarogu sernikowego
    ¾ kostki margaryny
    2 opakowania serka homogenizowanego
    7 jajek
    1,5 opakowania budyniu waniliowego
    Szklanka cukru
    Ponadto:
    2 szklanki mleka
    1,5 opakowania budyniu czekoladowego z cukrem
    Gęsty dżem wiśniowy

Sernik z budyniem czekoladowym i dżemem wiśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta połącz ze sobą i zagnieć ciasto. Podziel na 2
    części. Jedną wyłóż na blaszkę o wielkości 25 na 38cm. Rozsmaruj
    cienko dżem.
  • 2. Budyń czekoladowy ugotuj na mleku. Odstaw do przestudzenia.
  • 3. Przygotuj masę serową. Żółtka utrzyj z cukrem, margaryną oraz
    budyniem. Następnie dodaj serek homogenizowany i twaróg. Na koniec
    wymieszaj masę delikatnie z pianą ubitą z białek. Na ciasto wyłóż
    masę serową i niewielkie porcje budyniu. Przykryj drugim ciastem. Piecz
    około godziny w temperaturze 160-170 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy