Sernik z ciastem czekoladowym i jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na parze rozpuścić masło z czekoladami i ostudzić do płynnego.Żółtka utrzeć z cukrem potem czekoladą. Dodać mąkę z proszkiem i wymieszać. Ubić pianę z białek z solą i cukrem waniliowym i wkręcić w ciasto. Ciasta wyłożyć na blaszkę z zamkniętymi bokami, wyłożonej papierem do pieczenia.30x40.
2.Jajka zmiksować z cukrem, potem serem.Przesiewać budynie i zmiksować.Wyłożyć na surowe ciasto.
3.Jagody umyć, odsączyć i wymieszać z cukrem i tartą bułką.
4.Rozsypać po serze.
5.Na posypkę, zmiksować masło z cukrem,przesiać mąkę z proszkiem i zmiksować na gruby żwirek. Albo palcami rozdrobnić.
6.Kruszonkę rozsypać po jagodach.
7.Piec w 175* 60 min.
Po przestygnięciu posypać cukrem pudrem.
8.Moje dzisiejsze wypieki;
Ten sernik,
i testowane ciasto:
http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/truskawkowy-bajer-z-kawowa-beza
Komentarze