Sernik z galaretką (bez pieczenia)

4.5 (140 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Łatwy w przygotowaniu deser z wykorzystaniem serków homogenizowanych.

Składniki:

  • 18 szt. podłużnych biszkoptów
    600 g serka homogenizowanego (4x150g)
    4 żółtka
    250 g masła
    1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią
    1 szklanka cukru pudru
    3 łyżki żelatyny (płaskie)
    2 galaretki ( u mnie malinowa i agrestowa)
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Serniki Desery

Sernik z galaretką (bez pieczenia) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Formę (20x20) wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć biszkopty.
  • 2. Galaretki rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody, wlać do płaskiego naczynia. Kiedy stężeją pokroić w kostkę.
  • 3. Żelatynę zalać zimną wodą (ok. ⅓ szklanki) i odstawić do napęcznienia. Podgrzać i ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Nie przerywając ucierania dodawać na przemian po jednym żółtku oraz po porcji serka. Dokładnie połączyć składniki. Kolejno wlać małym strumieniem żelatynę. Na końcu dodać galaretki, delikatnie połączyć z serem.
    Na herbatniki wyłożyć masę serową, a na jej powierzchni można jeszcze trochę rozsypać kostki z galaretki. Włożyć do lodówki do pełnego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serek Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2017

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia Obiad

Podobne przepisy

4.99 (196 ocen)

Zdobywca nagrody

Sernik dyniowy bez pieczenia

To może cię zainteresować