Sernik z jogurtów greckich

4.5 (152 ocen)

  • 60 min

kto by pomyślał z jogurtów wychodzi taki puszysty i wilgotny serniczek ;) od teraz robię nom stop

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto Czekoladowe:
    1,5 szklanki mąki
    130 dag margaryny
    1 łyżeczka p. do pieczenia
    2 łyżki cukru pudru
    3 żółtka
    2 łyżki kakao

    Masa Jogurtowa:
    3 jogurty greckie po 400 g
    11 jajek
    pół szklanki cukru kryształu
    1 op. cukru waniliowego
    2 budynie śmietankowe
    3/4 szklanki oleju

Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Sernik z jogurtów greckich - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto Czekoladowe:Wszystkie składniki wkładamy do misy i miksujemy mikserem, przekładamy na blat i zagniatamy kulę. Blachę wysmarować i wysypać mąką. Ciastem wyłożyć dno blachy i włożyć do lodówki na ok. 45 minut. Po wyjęciu ciasta z lodówki nakłuć widelcem i zapiec ok. 15 minut w temp, 160 stopni.

    Masa Jogurtowa:Żółtka utrzeć z cukrami na puszystą masę, białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę dodać utarte żółtka, budynie,jogurty i olej. Wymieszać mikserem na wolnych obrotach. Masę wylać na ciepły podpieczony spód i piec w temp. 170 stopni około 55 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować