Sernik z kaszą jaglaną i granatem

0 (0 ocen)

Pyszny, lekki, zdrowy i łatwy w przygotowaniu

Składniki:

  • -500g zmielonego twarogu półtłustego
    -100g kaszy jaglanej
    -pół szklanki ksylitolu
    -1 łyżeczka sproszkowanej wanili
    -2 małe jajka
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia bio
    -55g budyniu waniliowego bez cukru (proszek)
    -100ml gęstego jogurtu naturalnego
    -szczypta soli
    -50g rozpuszczonego, ostudzonego masła klarowanego
    -1 granat
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik z kaszą jaglaną i granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1t2kfkw 1. -kaszę prażymy w suchym garnuszku, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości około 15minut. Odstawiamy i studzimy
    -białka jaja oddzielamy od żółtek
    -żółtka z dodatkiem łyżek słodzidła ubijamy na puch
    -białka jaja z dodatkiem soli miksujemy na sztywną pianę- pod koniec dodajemy 2 łyżki słodzidła i dalej ubijamy
    -kaszę, twaróg, żółtka oraz resztę słodzidła łączymy ze sobą i dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy budyń, proszek do pieczenia i wanilię i mieszamy
    -na koniec masę łączymy z ubitą pianą z białek oraz tłuszczem i ponownie mieszamy
    -blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy masę i obficie posypujemy ziarenkami granatu
    -piekarnik rozgrzewamy do 170C
    -pieczemy 60 minut
    -studzimy przy lekko uchylonym piekarniku , następnie wkładamy do lodówki na kilka godzin
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować