Sernik z kokosami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ze składników na ciasto kruche miesimy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy i dajemy do formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 23x38 cm.
2.Ser mielimy dwa razy przez maszynkę. Jajka i żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy ser, olej i mleko, ucieramy na koniec dajemy budyń i proszek do pieczenia.
Masę serową wlewamy na ciasto kruche i pieczemy 50 minut w temp. 180 stopni.
3.Masę serową wlewamy na ciasto kruche i pieczemy 50 minut w temp. 180 stopni.
4.Ubijamy białka z cukrem, dodajemy kokos, mieszamy i wykładamy na podpieczony ser i pieczemy jeszcze 20 minut.
5.Upieczony sernik zostawiamy w formie do całkowitego wystygnięcia na kilka godzin.
Porady
Nigdy nie wysypujemy gorącego sernika, bo by się nam rozleciał.
Komentarze