Ciasto kruche:
25 dag mąki
15 dag masła
15 dag cukru
3 - 4 żółtka
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Masa serowa:
1 1/4 kg sera zmielonego tłustego
10 jajek
25 - 30 dag cukru
1 cukier waniliowy
2 budynie bez cukru (użyłam waniliowe)
skórka starta z 1 cytryny
Kruszonka kokosowa:
12 dag cukru
12 dag masła
20 dag wiórków kokosowych
Sernik z malinami i kruszonką kokosową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto kruche:
Z podanych składników szybko wyrobić ciasto kruche. Schłodzić.
2.Masa serowa:
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, stopniowo dodając ser wymieszany z suchym budyniem i skórkę z cytryny. Na końcu delikatnie wmieszać białka ubite na sztywną pianę.
3.Kruszonka kokosowa:
Wszystkie składniki wymieszać i szybko zarobić. Schłodzić.
4.Przygotowanie do pieczenia:
Spód blaszki (25/35 cm.) wyłożyć ciastem kruchym - rozprowadzić masę serową - rozłożyć maliny - wierzch posypać kruszonką kokosową. Piec w piekarniku przez ok. 1 godz. w temp. ok. 180*C.
Komentarze