Serników czas w mojej kuchni nastał ;)Tym razem z musem jabłkowym. Wyszedł delikatny, mocno wilgotny idealny.
2 godz. 30 min
Składniki:
1 kg twarogu
4 jajka ( białka i żółtka oddzielnie)
2 budynie śmietankowe
200 g masła
1 łyżeczka proszku do pieczenia
300 g musu jabłkowego ( jeśli nie macie można samemu zrobić)
1 1/2 szklanki cukru
cynamon
Sernik z musem jabłkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło ucieramy z cukrem i żółtkami na gładką masę. Następnie dodajemy budynie i proszek do pieczenia.
Kolejnym etapem jest dodawanie twarogu porcjami.Ucieramy. Pod koniec dodajemy mus jabłkowy i cynamon.
Na koniec ubijamy białka i dodajemy do naszej masy serowej. Robimy to delikatnie.Sernik pieczemy 60-70 min w temp 170 st
Polewa czekoladowa:
Wszystkie składniki wrzucam do rondelka i podgrzewam. Chwilę gotuję i gotowe
Komentarze