Sernik z orzechami i masą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Z podanych składników zagnieść ciasto i wyłożyć na standardowej wielkości blaszkę.
2. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę dodać mąkęi bułkę tartą a na koniec wsypać zmielone orzechy. Wymieszać mikserem. „masę” ukłasać na cieście kopeczkami. Gdy skończymy posypać wszystko mieloną kawą( staraćsie zrobićto równomiernie).
3. Ser utrzeć z cukrem pudrem wlać olej i dodaćpozostałe składniki. Masę serową wylaćdelikatnie na kopeczki orzechowe. Upiec sernik u mnie 180-200 stopni około60 minut.
4. ¾ szklanki mleka odlaći roztrzepaćw nim żółtka i mąkę ziemniaczaną(„budyń”). Pozoatałe mleko zagotować z cukrem. Gdy będzie się juz gotować wlać wczesniej przygotowany „budyń”. Powstałą masę gotować jeszcze chwilę aż zgęstnieje. Ostudzić. Utrzeć kostkę masłą i dodawaćdo niej nasz wystudzony budyń. Masę wyłożyć na zimny sernik. Posypać wiórkami gorzkiej czekolad
Komentarze