SERNIK Z PALONYM MASŁEM

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Palone masło nadaje mu orzechowego posmaku.Jest niesamowicie delikatny, kremowy …. a zapieczony na górze brązowy cukier sprawia, że na myśl przychodzi nam najlepsze creme brulle.Jest niesamowicie łatwy do zrobienia!

  • 60 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    SPÓD:

    * orzechy włoskie - 100 g
    * bułka tarta - 0,5 szkl
    * cukier - 4 łyżki
    * sól - 1 szczypta
    * masło - 80 g

    MASA SEROWA:

    * masło min. 82% - 150 g
    * drobny cukier - o,5 szkl
    * serek Philadelphia - 500 g
    * jajko - 4 szt
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery Słodycze

Sernik z palonym masłem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    SPÓD:

    Orzechy prażymy na suchej patelni, miksujemy na "pył".

    Masło topimy na patelni, dodajemy bułkę tartą, cukier i sól, smażymy do lekkiego zrumieniania, dodajemy orzechy, dokładnie mieszamy i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ugniatamy, chłodzimy w lodówce.

    MASA SEROWA:

    Masło roztapiamy na patelni z jasnym dnem, kiedy zacznie się pienić mieszamy i smażymy do momentu aż uzyska brązowo-karmelowy kolor ( uważajmy, by go nie spalić! ). Studzimy.

    Do miski wsypujemy cukier, dodajemy masło, miksujemy, a następnie dodajemy serek ii jajka - wszystko razem ucieramy ( nie robimy tego długo i na mocnych obrotach, by nie napowietrzyć masy! .

    Przelewamy o tortownicy i pieczemy 50 min / 150 C - robimy to w kąpieli wodnej - dzięki czemu ciasto będzie idealnie równe!

    Chłodzimy, a przed podaniem posypujemy brązowym cukrem i opalamy palnikiem.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy Sery Ser biały Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KHWS_01-2017

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować