Aksamitny, puszysty, zniewalający... Z moim przepisem uda się na pewno :) Sernik zdobi złota rosa, dla wielu zagadka, jednak w paru krokach opiszę Wam jak ja osiągnąć.
0 (0 ocen)
Porady
Niektórzy twierdzą, że dobrze dodać jest łyżkę octu, czy mąki ziemniaczanej. Nie prawda. Piana musi mieć dużo cukru i musi być lekka jak chmurka a masa serowa dobrze wypieczona (to też bardzo ważne by ciasto nie chłonęło rosy do siebie, dlatego pisałam by je zrumienić). Na moim serniku wychodzi tak wielka rosa, że na następny dzień robią się na nim już kałuże :) Na pianie przed włożeniem do piekarnika, można porobić falę widelcem, będzie to ładnie wyglądać, bo w dołkach zbierze się najwięcej rosy. Robiłam takie fale przy skubańcu - klik Rosa pojawia się wtedy, kiedy sernik zaczyna stygnąć.
Komentarze