Sernikobrownie z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej.
Do zmielonego twarogu lub serka kremowego dodać 100 g cukru pudru, łyżkę cukru waniliowego i 2 jajka. Całość zmiksować na jednolitą masę.
2.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i zostawić do przestudzenia.
Masło utrzeć z pozostałym cukrem pudrem, czyli 200 g.
Dodawać kolejno po jajku i miksować.
Wlać roztopioną czekoladę i ponownie zmiksować.
Teraz dodać przesianą mąkę i wymieszać już ręcznie przy użyciu drewnianej łyżki lub silikonowej łopatki.
3.Blachę o wymiarach 20x20cm lub okrągłą o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Przełożyć do formy 3/4 czekoladowej masy, na nią wylać serową masę.
Resztę czekoladowej masy przełożyć do szprycy lub woreczka z odciętym bokiem i wyciskać na masę serową paski z czekoladowego ciasta np. w kratkę (kwadratowa forma) lub promieniście (okrągła).
Następnie wziąć patyczek do szaszłyków i przejechać nim po cieście rozcierając ciasto i robiąc zawijasy.
Rozłożyć wydrylowane wiśnie.
Piec w temp. 170 st.C przez 45 minut.
ozdobić kwiatami.
Komentarze