Sernikowe mango migdalenie

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Pyszny puszysty sernik z dodatkiem mango i migdałów:)

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Składniki na spód:
    200g migdałów w słupki
    6 łyżek cukru trzcinowego


    Składniki na masę serową:
    0,5 kg sera trzykrotnie mielonego
    1 szklanka cukru
    125g palmy
    1 budyń waniliowy
    4 jajka
    1 olejek waniliowy
    2 sztuki mango (około 1 szklanki mango)

    Dekoracja:
    1 czekolada
    orzeszki
    czekoladowe kule
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernikowe mango migdalenie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • migdały 1. Migdały delikatnie podprażamy na suchej patelni i przekładamy do miski. Na patelni rozpuszczamy cukier. Dodajemy migdały, obtaczamy w karmelu a następnie miksujemy, ale niezbyt drobno. Gotowa masę przekładamy na wyłożoną folią aluminiową tortownicę o średnicy 24cm.
  • mango 2. Mango obieramy ze skórki i miksujemy blenderem na jednolitą masę.
  • ucieramy 3. Palmę ucieramy z cukrem na puch. Nadal ucierając, dodajemy żółtka, zmiksowane mango i po trochu sera. Wsypujemy budyń i dodajemy ubitą z białek pianę. Delikatnie mieszamy.
  • polewamy polewą 4. Gotową masę wykładamy na przygotowany wcześniej spód. Gotowe ciasto pieczemy w temperaturze 160 stopni C przez około 50-60-minut. Następnie uchylamy drzwiczki piekarnika i pozostawiamy sernik do wystygnięcia. Czekoladę rozpuszczamy i polewamy sernik, dekorujemy orzeszkami i czekoladowymi kulami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mango Migdały Sery Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować