Serowe bułeczki z boczkiem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Szybka, smaczna przekąska dla wszystkich, świetny dodatek do piwa

  • 15 min

Składniki:

  • - 250g sera żółtego (o intensywniejszym smaku np. parmezan)
    - 50 g mąki ziemniaczanej
    - 200g mąki pszennej
    - 0,5 łyżeczki soli
    - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 2 łyżki margaryny
    - 1 filiżanka mleka
    -1 jajko
    - boczek pokrojony w kostkę

Serowe bułeczki z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto na bułeczki 1. Ser skartować na drobnych oczkach, jeśli mam w kawałku. Wszystkie składni połączyć razem i zagnieść ciasto. Jeśli się lepi posypać mąka.
  • Bułeczki przed nadzieniem 2. Z ciasta formować kulki.
  • Nadzienie 3. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć. Nadziewać wcześniej przygotowane kuli z ciasta.
  • prze pieczeniem 4. Układać bułeczki na blaszce. Piec w 180 C ok. 15-20 minut do zarumienienia się bułeczek.

Porady

Przed pieczeniem można bułeczki posmarować białkiem i posypać przyprawami, sezamem itp.

Komentarze

Podobne przepisy