Serowe serca

0 (0 ocen)

  • 25 min

serowe oponki w ksztacie serc-proste i smaczne:)

  • 25 min

Składniki:

  • około 2 szklanki . mąki pszennej
    200 g sera półtłustego białego
    1 jajko
    2 łyżki kwaśnej śmietany
    2 łyzki cukru
    cukier waniliowy
    1\2 łyżeczki sody
    wieksza szczypta soli
    2 łyzki koniaku(ewentualnie spirytusu)
    olej do smażenia
    cukier puder do oprószenia oponek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ser

Serowe serca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    1.Do sera białego dodać mąkę , jajko, cukry, koniak sól i smietane , wszystko razem dokładnie wyrobić na jednolite gładkie ciasto.
    2. Ciasto rozwałkowac na grubośc około 1 cm. - wykrawać serca ( u mnie za pomoca specjalnej foremki) a w sercach mniejsza foremka wykrawac srodki-u mnie gwiazdki i motylki) , smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor .
    3. Usmażone serca odsączyć na ręczniku papierowym. Lekko przestudzone obficie posypać cukrem pudrem.
    Smacznego!

Porady

zamiast koniaku mozna dodac spirytus jesli ciasto jsie lepi dodaj wiecej maki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować