Sezonowy obiad - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety z piersi kurczaka umyć pod bieżącą wodą, a następnie rozbić na dość cienkie kotlety. Rozbite filety z piersi kurczaka przyprawić zgodnie ze swoimi preferencjami (mogą być bardziej lub mniej pikantne). W jednej miseczce rozkłócić za pomocą widelca dwa jajka, do drugiej miseczki wsypać mąkę. Płatki kukurydziane za pomocą wałka rozdrobnić. Doprawione filety z piersi kurczaka panierować w mące, jajku i płatkach. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety na złoty kolor z dwóch stron (ok. 10-15 minut). Po usmażeniu kotlety odsączyć na papierowym ręczniku kuchennym. Podawać z ryżem i koperkiem (najlepiej tym z własnego ogródka). Dodatkowo ugotować szparagi zielone w wodzie z łyżeczką soli i cukru. Podawać razem na ciepło jak na zdjęciu.
Komentarze