Skórki z kurczaka nadziewane mięsem drobiowym z suszonymi pomidorami

4.48 (145 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Jest to autorski pomysł mój i mojej córki.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • -0,5 kg skórek z kurczaka
    -60 dag mięsa mielonego drobiowego
    -kilka suszonych pomidorów
    -jajko
    -papryka słodka i ostra
    -przyprawa do kurczaka
    -sól, pieprz
    -ząbek czosnku
    -cebula
    -natka pietruszki
    -3 łyżki bułki tartej
Wystaw ocenę:

4.48 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skórki z kurczaka nadziewane mięsem drobiowym z suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek lekko podsmażyć, dodać do przyprawionego mięsa, do tego wbić jajko, wsypać bułkę tartą i pokrojoną drobno natkę pietruszki oraz posiekane suszone pomidory. Oczyszczone skórki przyprawić i nadziewać mięsem. Zwijać podobnie jak gołąbki.
    Gotowe kotleciki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać przyprawami i piec do uzyskania chrupiącej skórki (w 180stopniach), czyli około jednej godziny.

Porady

W czasie pieczenia można odlać nadmiar tłuszczu, wtedy kotleciki lepiej się zrumienią.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować