SKRZYDEŁKA / PAŁKI KURCZAKA NA RYŻU

4.49 (190 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Dla smakoszy mięska,ryżu i cebulki :)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 2 szklanki ryżu
    3-4 cebule
    1-1,50 kg.skrzydełek lub pałek
    ZALEWA:
    4 szklanki wody
    1/2 kostki masła lub margaryny
    5 łyżek keczupu
    2-3 ząbki czosnku
    zioła prowansalskie,
    sól,pieprz,
    przyprawa uniwersalna,majeranek,
    bazylia,oregano
Wystaw ocenę:

4.49 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka / pałki kurczaka na ryżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blaszkę lub naczynie żaroodporne posmarować olejem lub masłem.
    Na wysmarowaną blaszkę wsypać surowy ryż, na ryż układamy cebulę pokrojoną w plastry.Posypujemy ziołami.Mięso posypać dowolnymi przyprawami rozłożyć na cebuli.
    Składniki zalewy zagotować--zalać ryż. Zapiekać w 180* ok.1,20 aż mięso będzie rumiane.

Porady

Ja mięsko przyprawiam na ostro,jak kto lubi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Mięso Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować