Skrzydełka w cieście

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Super potrawa na domowe przyjęcie

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1kg. skrzydełek
    3 jajka
    przyprawa uniwersalna
    mąka ok. 1szkl.
    olej lub margaryna

Skrzydełka w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka wymaczamy w wodzie. Każde skrzydełko dzielimy na trzy części, naj mniejszą część (lotkę) wyrzucamy. Jajka wybić do miski i rozłkócić, mąkę wsypać do drugiej miseczki dodać odrobinę przyprawa uniwersalna. Olej wlać na patelnię dobrze rozgrzać. Każdy kawałek skrzydełka maczać kolejno mąka, jajko, mąka układać na gorącą patelnię, dobrze obsmażyć z każdej strony. Obsmażone skrzydełka przekładać do naczynia żaroodpornego. Gdy wszystkie kawałk skrzydełek będą obsmażone, wstawić w naczyniu żaroodpornym do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 60min,

Porady

Umyte skrzydełka dodatkowo obtaczam w delikacie do mięs i odstawiam na 30min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy