Skrzydełka w marynacie miodowo-ziołowej

0 (0 ocen)

Dawno nie robiłam, więc w końcu się skusiłam :)

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek z kurczaka
    marynata:
    1,5 łyżki miodu płynnego
    garść świeżych ziół - bazylii, oregano, kilka listków szałwii, gałązka estragonu
    liść laurowy, 2 ziela angielskie
    sok z 1/2 cytryny
    3-4 łyżki oliwy
    sól, pieprz

    dodatkowo:
    słodka papryka
    chili
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka w marynacie miodowo-ziołowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • w marynacie
1. Skrzydełka umyć, osuszyć, można odciąć lotki, przełożyć do miski i dodać wszystkie składniki marynaty i wymieszać. Odstawić do lodówki najlepiej na cała noc.
  • w piekarniku 2. Skrzydełka przełożyć do naczynia do zapiekania, obficie posypać słodką papryką i oprószyć chili i pieprzem.
  • upieczone 3. Zapiekać godzinę w temperaturze 170 stopni (piekarnik z termoobiegiem).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Marynowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować