Skrzydełka w sosie słodko-kwaśnym

4.99 (163 ocen)

  • 20 min

Odkąd zrobiłam je po raz pierwszy, często goszczą na naszym stole.

  • 20 min

Składniki:

  • skrzydełka
    mąka
    jaja
    olej


    Sos:
    2 kostki rosołowe
    2,5 szklanki wody
    1 szklanka cukru
    3/4 szklanki soku z cytryny (takiego z butelki)
    1 opakowanie ketchupu łagodnego
    garść rodzynek
Wystaw ocenę:

4.99 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka w sosie słodko-kwaśnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Skrzydełka w sosie słodko-kwaśnym 1. Skrzydełka obtaczamy w jajku i mące i obsmażamy z obu stron na patelni w dość dużej ilości oleju. Układamy je w naczyniu żaroodpornym.
  • 2. Kostki rosołowe rozpuszczamy w wodzie. Dodajemy cukier i mieszamy do rozpuszczenia. Dodajemy sok z cytryny oraz całe opakowanie ketchupu. Na koniec wsypujemy rodzynki i mieszamy.
  • 3. Zalewamy sosem wcześniej usmażone skrzydełka.
  • 4. Pieczemy pod przykryciem w temp. 170 st około 1h 15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować