Skrzydełka w sosie słodko-pikantnym

4.49 (177 ocen)

  • 1 godz. 5 min

Smakują znakomicie:)

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • 12 skrzydełek z kurczaka
    1/4 kostki masła
    na sos:
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    3 łyżki keczupu pikantnego
    3 duże łyżki oleju
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    3 krople tabasco
    1 łyżka cukru
    1/2 łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

4.49 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka w sosie słodko-pikantnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • skrzydełka słodko-pikantne 1. Keczup, koncentrat pomidorowy i tabasco dokładnie ze sobą mieszamy na jednolitą masę, dodajemy paprykę słodką, cukier i sól a na samym końcu olej. Składniki sosu dokładnie ze sobą mieszamy, odstawiamy na 30 minut. W tym czasie myjemy i osuszamy skrzydełka. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i układamy skrzydełka. Zalewamy sosem i układamy resztę masła. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni zapiekamy przez około 45-55 minut. Pieczemy bez przykrycia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować