Skrzydełka z farszem mięsno warzywnym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Taka przystawka pasuje na większe imprezy rodzinne , ale jak mamy czas możemy zrobić je na obiad. Wymagają troszkę pracy i wprawy , ale warto :)

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek
    1/2 kg mięsa mielonego
    1 szt papryka czerwona
    25 dag pieczarek
    Sól morska
    pieprz biały
    1 szt cebula
    sos sojowy
    olej
    papryka słodka mielona


Skrzydełka z farszem mięsno warzywnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka myjemy wybieramy duże i ładne. Pomału usuwamy kości z skrzydełek aby nie uszkodzić skórki. Pieczarki kroimy bardzo drobno, paprykę myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy drobno. Cebule siekamy . Na oleju podsmażamy paprykę , pieczarki i cebulę. Kiedy warzywa zmiękną dodajemy mięso mielone. doprawiamy solą ,pieprzem ,papryką słodka i sosem sojowym. Smażymy.
  • Skrzydełka z farszem mięsno warzywnym 2. Usmażone farsz studzimy. Zimny nakąłdamy do dziurek po kości . Nafaszerowane skrzydełka układamy w naczyniu żaroodpornym. Kropimy olejem ,solimy , doprawiamy sosem sojowym i papryką słodką . Wstawiamy do piekarnika na ok 40 min w tem. ok 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy