Skrzydełka z indyka

4.5 (184 ocen)

pieczone z warzywami :)

Składniki:

  • 2 skrzydełka z indyka
    1 marchewka
    kawałek selera
    1/2 pietruszki
    1/2 pora
    1 papryczka chili
    2 plasterki masła
    2 łyżeczki musztardy dijon
    sól, pieprz
    papryka słodka i ostra
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Skrzydełka w rękawie 1. Skrzydełka umyć, natrzeć musztarda i posypać przyprawami. Odstawić do lodówki najlepiej na cała noc. Po schłodzeniu przełożyć do rękawa. Pora pokroić w półplasterki, papryczkę posiekać, resztę warzyw starkować. Na skrzydełkach ułożyć po plasterku masła i posypać warzywami. Piec około godziny w 180 stopniach. Potem rozciąć folię i zarumienić. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować