Skrzydełka z pieczarkami i cebulą

4.5 (176 ocen)

To delikatne, bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Skrzydełka z pieczarkami to idealny dodatek do kaszy, ryżu lub ziemniaków.

Składniki:

  • 8-10 ugotowanych skrzydełek
    400g pieczarek
    1-2 cebule
    1-2 ząbki czosnku
    Sól, pieprz, wegeta
    Olej
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka z pieczarkami i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić w pióra. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i lekko podsmażyć. Dodać pieczarki, wymieszać, chwilę smażyć i doprawić do smaku. Usmażone pieczarki przełożyć do rondelka. Na patelni przyrumienić skrzydełka, z każdej strony. Skrzydełka ułożyć na pieczarkach, podlać odrobiną wodą i chwilę razem dusić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Skrzydełka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować