Shourabit sabanikh - zupa z wołowiną

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Trochę bliskiego wschodu nie zaszkodzi ;) Dla nas przepyszna zupa...sami skosztujcie :P

  • 2 godz.

Składniki:

  • 6 łyżek oliwy z oliwek
    400 g cebuli
    4 ząbki czosnku
    2 młode marchewki
    800 g wołowiny
    3 l gorącej wody
    400 g pomidorów
    150 g ryżu
    750 g świeżego szpinaku
    1 łyżeczka mielonego cynamonu
    sól ,pieprz
    pęczek natki pietruszki

Shourabit sabanikh - zupa z wołowiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Shourabit sabanikh 1. Oliwę rozgrzewamy w garnku ,dodajemy posiekaną cebulę i czosnek .marchewkę pokrojoną w cienkie plasterki ,smażymy do zeszklenia. Pokrojoną w małe kawałki wołowinę dodajemy do cebuli i smażymy jeszcze 10 min. Wlewamy gorącą wodę i pokrojone pomidory (obrane ze skórki) ,zmniejszamy płomień i gotujemy 90 min. Następnie wsypujemy ryż ,gotujemy go al dente ,wrzucamy szpinak i cynamon. Razem gotujemy jeszcze 10 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem dodajemy posiekaną natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy