Shrekowe kotlety

5 (188 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To pyszny posiłek: niskokaloryczny a sycący.

Składniki:

  • 45 dag mielonego mięsa z indyka
    45 dag rozdrobnionego mrożonego szpinaku
    ok. 1/2 szkl. płatków owsianych
    3 ząbki czosnku
    1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej
    1/2 łyżeczki mielonych nasion kolendry
    jajko
    łyżka oliwy
    sól, pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Shrekowe kotlety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Dodajemy z kolendrą i gałką do szpinaku. Mieszając, podsmażamy ok. 10 minut. Lekko studzimy.
  • 2. Mięso mieszamy ze szpinakiem i płatkami. Wbijamy jajko i doprawiamy. Mieszamy, aż powstanie zwarta masa. W razie potrzeby dodajemy płatki
    owsiane.
  • 3. Z masy formujemy niewielkie kotlety. Spłaszczamy. Rumienimy na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować