Siekane kotleciki drobiowe

4.5 (187 ocen)

Lekkie, smaczne, błyskawicznie znikające z talerza kotleciki.

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    1 marchewka
    1 jajko
    1 łyżka mąki (z czubkiem)
    1-2 łyżki majonezu
    2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
    1 łyżeczka przyprawy do mięsa (lub do kurczaka)
    sol, pieprz
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Siekane kotleciki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, przełożyć do miski. Obraną marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do kurczaka. Do kurczaka i marchewki dodać jajo, mąkę, majonez, natkę z pietruszki, przyprawy. Wszystko razem wymieszać. Włożyć do lodówki - najlepiej na noc, lub min. 2-3 godziny przed smażeniem.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Nakładamy małe porcje (małe placuszki) na tłuszcz i smażymy na złoty kolor z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować