Soczysta i lekka pierś z kurczaka w szałwii nafaszerowana pieczarkami z żółtym serem

0 (0 ocen)

Pierś z kurczaka to mięsko łatwe do przyrządzenia ale równie łatwo ją przesuszyć. Przygotowana zgodnie z tym przepisem będzie soczysta i aromatyczna, jednocześnie zdrowa i lekkostrawna.

Składniki:

  • 2 duże piersi z kurczaka
    kilka liści z szałwii
    ząbek czosnku
    ulubiona przyprawa do kurczaka
    20 małych pieczarek
    kawałek sera żółtego
    trochę oleju rzepakowego

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne Kotlety

Soczysta i lekka pierś z kurczaka w szałwii nafaszerowana pieczarkami z żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi marynujemy w czosnku, przyprawie i szałwii. Zostawiamy na conajmniej 2 godziny. Pieczarki kroimy w drobną kostkę i smażymy na odrobinie oleju. Odsączamy z nadmiaru płynu.
  • 2. Piersi rozcinamy aby zrobić kieszonki, wkładamy do środka pokrojony ser i uduszone pieczarki. Kieszonkę zamykamy wykałaczką.
  • 3. Piersi smarujemy olejem i kładziemy na patelni grillowej, smażymy po kilka minut z każdej strony. Kolejno wkładamy na sitko do gotowania na parze i zostawiamy na 20 minut. Podałam z kasza kuskus i surówką z kapusty.

Porady

Do dań z pieczarkami i żółtym serem obowiązkowo używamy dobrego jakościowo ketchupu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Gotowanie na parze Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować