Sok malinowy na zimę

4.5 (159 ocen)

Na przeziębienia i do herbatki zimą niezawodny.

Składniki:

  • 1 kg malin

    ok. 1/2 kg cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Sok

Sok malinowy na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny myjemy, obsuszamy i zasypujemy cukrem. Odstawiamy na parę godzin, aż puszczą sok.

    Przekładamy do garnka i zagotowujemy.

    Przecedzamy przez gęste sitko, aby pozbyć się drobnych pestek.

    Gorące przelewamy do wyparzonych słoików i zakręcamy.

    Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 100 stopni (jak piekarnik nagrzeje się wyłączamy) i tam zostawiamy, aż słoiki przestygną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Soki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować