Sok pomarańczowo-marchwiowy

5 (159 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 2 godz.

Bez konserwantów i sztucznych barwników

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 duża pomarańcza
    1\2kg.marchewki
    1 łyżka kwasku cytrynowego
    2,1\2 szklanki cukru
    5 litrów wody
Wystaw ocenę:

5 (159 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Sok pomarańczowo-marchwiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • NA ZDRÓWKO 1. Przegotować 4L.wody z dodatkiem kwasku cytrynowego i dwiema szklankami cukru,ostudzić.W między czasie obieramy marchewkę,kroimy w cienkie plasterki.Pomarańczę obieramy dzielimy na cząstki,usuwamy pestki.Marchewkę i pomarańczę gotujemy w litrze wody z dodatkiem 1\2 szklanki cukru przez 1h.na średnim ogniu.Studzimy,miksujemy blenderem.Przecedzamy przez sito do ostudzonej wody,mieszamy i wstawiamy do lodówki.Sok rozlewamy do szklanek dekorujemy owocami.ZDRÓWKO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować