Sok z czarnej porzeczki

4.5 (153 ocen)

Zawsze robię na zimę dużo przetworów, w tym soków. Ten smakuje nam najbardziej:)

Składniki:

  • 4kg czarnej porzeczki,
    2,5 kg cukru.
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Sok z czarnej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce umyć, usunąć szypułki, gotować w sokowniku około 2,5 godz. Następnie do powstałego soku (ok. 2,5L) dolać 2,5 l wody. Wsypać cukier, dokładnie wymieszać. Zagotować, gotować 2 minuty. Rozlać do butelek, szczelnie zakręcić. Pasteryzować ok. 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować