Sola w marynacie musztardowej gotowana na parze

4.5 (159 ocen)

  • 30 min

Pyszna rybka, idealna na obiad czy na kolację :)

  • 30 min

Składniki:

  • Na 1 porcję:
    -1 filet z soli ( lub innej ulubionej białej ryby)
    -łyżka musztardy francuskiej
    -1 łyżeczka miodu
    -1 łyżeczka tymianku
    -1 łyżeczka czosnku granulowanego
    -sól i pieprz do smaku
    -cytryna do skropienia
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Sola w marynacie musztardowej gotowana na parze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą i dokładnie smarujemy nią rybę. Skrapiamy ją na koniec cytryną i odstawiamy na 5-10 minut.
  • 2. Rybę przekładamy na folię i robimy z niej taki 'koszyczek'. Chodzi o to by ryba była od góry nie zakryta folią, ale też aby w trakcie gotowania marynata nam nie spływała do garnka tylko cały czas była w folii.
  • 3. Przekładamy rybę do garnka z funkcją gotowania na parze i gotujemy ok 20minut.
  • 4. Po ugotowaniu rybę delikatnie wyciągamy z folii i przekładamy na talerz. Gotowe :)

Porady

Ryba świetnie pasuje z warzywami gotowanymi na parze. Inne dodatki które mogę polecić to surówka z kiszonej kapusty i ryż.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Sola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować